15 dec

Lions pakken uit voor Kindervakantieland

 

Kinderen met rode koontjes die volop genoten van een heerlijk Sinterklaasfeest en even tevreden als vermoeide leden van de Lions Almere… Ziehier de apotheose van de Sinterklaasactie die de Lions ook dit jaar voor Kindervakantieland hadden georganiseerd. Opbrengst: 6500 euro! Het resultaat van tien dagen lang keihard werken met verschillende teams van hulpsinterklazen en zwarte Pieten, die door heel Almere trokken.

Maar het bedrag dat op die manier bijeen werd gebracht, was nog lang niet alles. De Lions pakten royaal uit. Zo werd een cadeau aangeboden in de vorm van een Sinterklaasfeest bij Ballorig in Almere Haven. Daar genoten maar liefst 87 kinderen van een fantastische middag met alles er op en er aan. Dus ook de nodige geschenken waar de feestgangers mee huiswaarts keerden.

Maar dat Sinterklaasfeest was nog niet alles. De Lions sloten deze tiende editie van hun Sinterklaasactie af met een avond in het kindervakantiehuis op stadslandgoed De Kemphaan waar de vrijwilligers van de keukenploeg in het zonnetje werden gezet. Zij zorgen er voor dat het de teams van de Lions aan niets ontbreekt als zij op pad gaan en vooral als ze terugkeren van hun bezoekjes aan blije kinderen. Het vakantiehuis is sinds jaar en dag de uitvalsbasis van de Sinterklaasactie. Waar de keukenploeg zich inzet om de Sinterklaasteams van een heerlijke maaltijd te laten genieten, hadden de Lions op woensdag 7 december de rollen omgedraaid. De heren, gekleed in smoking, bedienden de keukenploeg.

Hoogtepunt van de avond was uiteraard de cheque van 6.500 euro, die door de voorzitter van Stichting Kindervakantieland, Tiny Coens, in ontvangst werd genomen. Met dat geld kunnen veel kinderen voor wie vakantie niet vanzelfsprekend is genieten van een onbezorgd weekje in het vakantiehuis op stadslandgoed De Kemphaan. Dankzij een genereus gebaar van Richard Fokker kan dat voortaan met tien prachtige fietsen. De eigenaar van de gelijknamige fietsenwinkel in Almere Haven stelt deze fietsen niet alleen beschikbaar, maar zal ook zorg dragen voor het onderhoud.

Sinterklaas was dit jaar wel bijzonder gul voor Kindervakantieland.

help-sint-helpen-levert-10-000-euro-op

sintactie-lions-2016-095 sintactie-lions-2016-070

 

lions-sintactie-2016-005

Related Posts

error: Content is protected !!