20 aug

De kinderen hebben genoten

De zomervakantie is voorbij en dat geldt dus ook voor de vakantieweken van Stichting Kindervakantieland. Veel blije ‘kinderkopjes’ bevolkten de accommodatie op het Stadslandgoed De Kemphaan. Niet dat ook maar iemand van de organisatie er een seconde aan had getwijfeld dat ook deze vakantieweken een succes zouden worden. Kindervakantieland wordt namelijk geschraagd door enthousiaste en niet in de laatste plaats ervaren vrijwilligers van wie sommige zich al jaren inzetten om kinderen voor wie dat niet vanzelfsprekend is een onbekommerde vakantieweek te bezorgen.

Over de hele periode bezien mogen we niet klagen over het weer. Natuurlijk viel er wel eens een regenbui en ook was er de storm die in ons land code geel opleverde, maar als het even geen weer voor buitenactiviteiten was, konden de kinderen binnen meer dan genoeg pret maken.

Uiteraard was er het vaste uitje naar De Linnaeushof, met 350 attracties Europa’s grootste speeltuin. Elke vakantieweek vertrok op woensdag een touringcar naar Bennebroek waar de kinderen zich urenlang konden uitleven. Ze lieten zich de lunch uit het restaurant voortreffelijk smaken.

Vrijwilligers

Wie minstens zoveel genoot als de kinderen (en misschien nog wel meer) was Henk van Slooten, de oprichter van Kindervakantieland. Voor hem ging met de bouw van het vakantiehuis een droom in vervulling. Als marinier in het voormalig Nederlands Indië had Henk de weerloosheid van kinderen in oorlogssituaties ervaren en eenmaal terug in de ‘burgermaatschappij’ wilde hij een plek creëren waar kinderen die niet met een gouden lepel worden geboren zich veilig kunnen voelen, gewoon plezier kunnen maken. Zo’n plek is Kindervakantieland. Henk was ook dit jaar tijdens de vakantieweken vrijwel dagelijks aanwezig. Trots op het feit dat het vakantiehuis al jaren een succes is en vooral ook trots op de tientallen vrijwilligers die daarin een ongelooflijk belangrijke rol spelen. Want zonder hun inzet zou Kindervakantieland onmogelijk zijn. Ter illustratie: de stichting wordt uitsluitend door vrijwilligers gerund. Zij besteden daar veel vrije uren aan, niet alleen tijdens de vakantieweken maar ook daarbuiten als zij bijvoorbeeld een trainingsweekend hebben. Het werk tijdens een vakantieweek is zwaar, maar veel van de vrijwilligers komen elk jaar terug, omdat die lachende ‘kinderkopjes’ alle moeite meer dan waard zijn.

Keukenploeg

Wie we zeker niet mogen vergeten zijn de vrijwilligers van de keukenploeg. Nou ja, de keukenploegen, want het zijn er verschillende. Zij zorgden er voor dat het kinderen en vrijwilligers op het culinaire vlak aan niets ontbrak. Elke vrijdag werden zij bijgestaan door leden van de Rotary Club Almere, die op de dag van vertrek pannenkoeken bakten. Na deze lekkernij te hebben verorberd gingen de kinderen naar huis. Moe maar voldaan na een weekje zorgeloos plezier bij KindervakantielanHenk-van-Slotend017

Related Posts

Laat een opmerking achter

error: Content is protected !!